Főoldal » 2020 » Május » 3 » Tórend változás!
9:20 PM
Tórend változás!

 

Tisztelt Horgásztársak!

 

  2020.05.04-től elnökségünk a koronavírus miatt elrendelt határozatok, tilalmak enyhítéseként a területen való tartózkodás és a horgászat és bérlemény látogatásaként 16 pontban a következőket határozta meg.

  Hatálya a vírusveszély miatti korlátozások idejére szól, megszűnését követően az eredeti horgászrendünk lép életbe, melynek időpontját a horgászháznál közzéteszünk.

 

  1, 2020.05.04.-től a terület továbbra is csak a szerződéssel rendelkező tagjainknak tartózkodása lehetséges. /kert, horgász/

  2, A szájmaszk és kesztyű használata közös területen, horgászhelyen beiratkozás és ellenőrzés alkalmával kötelező.

 3, A közös területen található WC, PADOK, HINTÁK, hulladéktárolók használata Tilos. Hulladékát mindenki köteles hazavinni.

 4, Horgászhelyen, házban a bérlőn kívül más nem tartózkodhat, még családtag sem. /azonnali területi jegybevonás/  

  Kert esetében a saját háztartásban élők tartózkodhatnak továbbra is.

 Lakcímkártya, bérleti szerződés felmutatása kötelező, ellenőrizhető.

 5, Horgászni reggel 8 órától este 20 óráig lehetséges. 

 6, A 2 ponty, vagy 2 db ragadozóhal megfogása, napló és horgászházi beírása után a horgászatot arra a hétre, abba kell hagyni és a területről távozni kell, így biztosítva a többi horgász megfelelő jelenlétét.

Figyelem ez a megfogott hal, fogási naplóba bejegyzett időpontjától számítva 30 perc lehet.

Halat egyesületi területen tisztítani Tilos elszállítani csak leölve lehetséges!

A tilalmi idők államilag szabályozottak. /Jelenleg pontyra, harcsára horgászni Tilos. / Csak spiccbot, kishal, ragadozóhal horgászat lehetséges / Csalihalfogó háló nem használható /

A méretkorlátozás a jelenlegi területi jegymellékleten kiosztva.

7, A horgász az 1 –es tavon csak a helyén horgászhat egyedül és csak a saját stégjén tartózkodhat horgászat céljából. A helyszerződéssel rendelkező a szabadhelyet köteles biztosítani a horgászhely szerződéssel nem rendelkezők részére és itt is érvényes az 5 méteres távolság betartása.

   8, A stégen való átmászkálás Tilos!

  Azon személy ki a saját stégjét a nem megfelelően kialakított megközelítés miatt kénytelen a szomszédon keresztül megközelíteni az 1-es tavon nem horgászhat, nem használhatja, nem látogathatja. A szomszéd horgászó személyt, annak bérleményét semmiképp sem veszélyeztetheti még annak beleegyező nyilatkozata esetén sem. 

 8, A horgászok kötelesek az 5 méteres távolságot betartani mindenhol. Szomszéd stég esetében is, azaz amennyiben nem biztosított a stégek közti 5 méteres távolság a korábban érkező horgászata jogos a később érkező csak egy másik tóban horgászhat.  

 9, Házalásos, terület gyülekezős horgásztalálkozó Tilos!

10, A beíró fűzet használata esetén a kesztyű és szájmaszk kötelező és csak a horgászháznál lehetséges beiratkozni.

11, Az ellenőr szavára köteles mindenki azonnal reagálni ellenkező esetben és az itt megadott pontok már egyikkének és vagy állami szabályzat megsértése esetén az ellenőr jogosult a területi jegyet erre az évre, további szabálysértés esetén az állami jegyet azonnal bevonni és a hatósági feljelentést tenni. Az ellenőr megjelenésekor a horgász a 2-es pont szerint önként azonnal köteles szájmaszkot felvenni.   

12. A hatósági feljelentés esetében a tag azonnali kizárásra kerül, tavi területünkön való horgászatból.

13. Halértékesítés, ajándékozása, átadás más horgász vagy magánszemély részére észlelésekor, nyilvánosságra kerülésekor a tag azonnali tárgyalásnélküli kizárásra kerül, tavi területünkön való horgászatból.

 14, A közös területen a főzés, sütés, piknikezés, baráti italozás, beszélgetés, sétálás nem engedélyezett, mert ezek nem tartóznak az egyesületekre vonatkozó egyéni szabadidős tevékenységek csoportjába, illetve veszélyeztetik a bérleménnyel rendelkezőket.

15, A horgászhely önkéntes fertőtlenítése a vizek és halak védelme érdekében szigorúan tilos.

   A szabad és bérelt horgászhelyek és a tavaknál található egyéb tárgyak használata csak saját teljes felelősségvállalás mellett kezdhető meg. 

16, A horgászat megkezdése és az 50%-os kedvezmény igénybevétele esetén, a tag az önkéntes vállalásának teljesítésére /életkorhatár, és bármi felmentés esetén/ is jogosulttá válik, azaz köteles részt venni a terület fenntartásában.

  Ennek megkezdésére, nyilvántartására elnökségünk 2020.05.04-től a beíró füzetben való megjelentek szerinti névsort használja. A tópartfelelős ennek megfelelően a havi névsort kifüggesztve kötelezi a névsorban szereplők havi megjelenését. 

   A kesztyű és maszk nem használata és az esetleges csoportosulás esetén az ellenőr újra kezdeményezi a területen való horgászat felfüggesztését.    

2020.05.03. Nyergesújfalu                                   Elnökség

Megtekintések száma: 497 | Hozzáadta:: jolah | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0